Recept voor bonbons van chocolade en citroengras
4 augustus 2011
Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?
Bonbons… Heerlijk! Zullen jouw zelfgemaakte bonbons die van de chocolaterie overtreffen?
Voor ca. 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 50 ml slagroom
- 50 g roomboter
- 1 flinke tl citroengraspoeder (sereh)
- cacaopoeder, om te bestrooien
Extra: klein vierkant schaaltje, ingevet.
Aan de slag!
- Smelt de chocolade in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
- Meng er de slagroom, boter en sereh door.
- Schenk het chocolademengsel in een schaaltje.
- Bestrooi de bovenkant dun met cacaopoeder.
- Laat afgedekt in de koelkast in minimaal 2 uur hard worden.
- Snijd de chocolade in blokjes en leg ze op een bordje.
- Bewaar de bonbons tot gebruik in de koelkast.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.